vodeni sportovi

Urolagnija (poznata i kao urofilija i udinizam) je seksualna aktivnost tokom koje učesnici doživljavaju seksualno zadovoljstvo od urina ili tokom uriniranja. Izraz je nastao kao kovanica grčkih reči „ouron“ (urin) i „lagneja“ (strast).

Urolagnija podrazumeva seksualni užitak koji osoba doživljava dok urinira na jednu ili više osoba ili dok druge osobe uriniraju na nju. Neki od učesnika mogu doživeti seksualno zadovoljstvo i tokom konzumacije urina; ovakva praksa naziva se „urofagija“, međutim sam izraz urofagija ima opšte značenje i odnosi se na konzumaciju urina bez obzira da li je koncept seksualan ili ne.

Na engleskom govornom području postoji više sleng izraza koji označavaju ovu seksualnu aktivnost kao što su „zlatni tuš“ (golden shower), „vodeni sportovi“ (water sports) ili “piš igra“ (piss play).

Na Novom Zelandu je zakonom zabranjeno bilo kakvo oglašavanje u medijima ili na internetu, koje za cilj ima promociju ovog oblika seksualne aktivnosti. Za ovo krivično delo zakonom je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Izvor: wikipedia.org